El maig temps d'estrenes teatrals


Els alumnes de l’itinerari teatral de 3r i 4t d’ESO i els de Batxillerat d'arts escèniques ultimen els assajos de tres grans estrenes: “La Farsa del príncep encadenat”, de Jordi Voltas,  “Dakota”, de Jordi Galceran i una versió del musical Cabaret


El dia 9 de maig al Teatre Principal, és el torn del grup de teatre de 4art. ESO. El professor Jaume Grant ha volgut retre el seu petit homenatge a la figura del gran dramaturg Pedro Calderón de la Barca amb la posada en escena de l’adaptació de La farsa del príncep encadenat de Jordi Voltas, una obra clarament inspirada en el famós drama La vida es sueño.
Malgrat totes les diferències (moltes) entre aquesta peça i l’obra original, sí que conserva molts dels referents que caracteritzen el teatre de Calderón; prepareu-vos doncs a veure una obra plena de simbolismes, entre els quals destaca sobretot el tema del destí i la llibertat humana. També hi trobareu, però, aportacions simbòliques sobre el poder, l’ambició, l’amor... i no heu d’oblidar la lluita generacional entre pares i fills, en la qual la figura paterna ens demostra la seva incapacitat per fer front als reptes i riscos de la vida.
Vet aquí doncs, una obra optimista i entretinguda, amb tots els ingredients del bon teatre.







El dia 13 de maig serà el torn de la segona estrena: “Dakota”, anirà a càrrec dels alumnes de 3r d’ESO, dirigits per la professora Montse Bové. 
Aquest muntatge és una adaptació de la cèlebre comèdia de Jordi Galceran Dakota, que va obtenir el Premi Ignasi Iglésies de teatre l’any 1995.




L’argument és inquietant: La Laura, que és estomatòloga, pateix un greu accident de moto i a partir d’aleshores els seus somnis apareixen vius en el seu pensament i creu que són premonicions del que passarà a la realitat seva i la realitat del món que l’envolta. Els personatges que apareixen en els seus somnis, el seu alter ego, donen peu que la realitat sigui còmica. Se succeeixen un seguit de fets i de somnis que són pura coincidència. En un dels somnis interpreta que el seu marit Hipòlit li està posant les banyes amb una protèsica dental que es diu Gillermina Sirvent, i en un altre interpreta també que passarà una gran desgràcia a Dakota, sigui com sigui la realitat s’acaba imposant enmig d’una barreja de paranoia, fantasia i realitat.




 
Finalment el dia 15 de maig els alumnes d'Arts Escèniques de batxillerat han preparat aquest any un projecte que engloba teatre de text i música. Es tracta d'una proposta arriscada coordinada pel professor Ruben Pelegero. L'obra escollida és Cabaret, un musical amb llibret de Joe Masteroff, cançons de Fred Ebb i música de John Kander. L'obra original va ser estrenada a Broadway el 1966, adaptada al cinema el 1972. La música és a càrrec del pianista Jaume Sanz i del bateria David Gallardo. Les coreografies han estat dirigides per Maria Goretti Pié.El Musical és una adaptació de la novel·la Goodbye to Berlin, de Christopher Isherwood.  Se centra en la relació entre la díscola cantant Sally Bowles i el jove escriptor Cliff Bradshaw enmig de la la vida nocturna al sòrdid Kit Kat Klub del Berlin de 1931, mentre els nazis van assolint el poder.  L'obra va desgranant també el romanç entre la dispesera de la casa d'hostes on viuen Sally i Cliff, Fräulein Schneider, i el seu hoste Herr Schultz, un venedor de fruita jueu. Contemplant l'acció està el Emcee, que actua com a Mestre de Cerimònies al Kit Kat Klub i serveix com a metàfora constant de l'estat de la societat a l'Alemanya de Weimar durant l'espectacle.  

 
En suma, tres mostres de Teatre escolar que recullen el fruit de tot un curs d’esforç i que s’integren en el projecte educatiu de l’Institut Narcís Oller.

No hay comentarios: