SOMNIS DE FAMA

19 i 20 de maig de 2011. Els alumnes de l’itinerari Teatral de l’Institut Narcís Oller de Valls posaran en escena al Teatre Principal d’aquesta ciutat el musical “Somnis de Fama” que és el seu projecte de fi d’etapa.
El muntatge és una adaptació de l’obra musical “Fame” de 1988, el guió és original i ha estat elaborat a partir dels tres elements que van motivar el fenomen Fame als 80: la pel•licula (dirigida el 1980 per Alan Parker i protagonitzada per Irene Cara), el musical (creat el 1988 per David De Silva) i la sèrie televisiva (produïda per MGM, 1982-87).
Es tracta d’un muntatge de 90 minuts que els actors, cantants i tècnics han estat treballant durant tot aquest any. La direcció escènica és a càrrec del professor Rubèn Pelegero, i la direcció musical és del professor Andreu Dexeus. Els alumnes d’aquest itinerari Teatral segueixen els ensenyaments comuns d’ESO però tenen orientada una part de les assignatures a continguts artístics i teatrals. Alguns d’ells es preparen així per cursar el Batxillerat d’Arts Escèniques. El nostre institut és pioner a tot l’estat pel que fa a la introducció del teatre i la música en el curriculum ordinari del segon cicle de l’ESO.
En el muntatge participen una trentena d’alumnes de l’itinerari Teatral (4ESO) com a actors i cos de ball; una vintena de cantants i un grup que acompanya la música en directe. Tot són alumnes de l’Institut Narcís Oller (ESO i BAT).
Pel que fa a l’obra, és un projecte ambiciós i tot un repte. El guió no només conté text, si no també inclou vuit números coreografiats originals, dos de cançons de Fame i sis que són adaptacions fetes especialment pel muntatge (entre d’altres “I’m gonna live forever”, “What a feeling”, “Try” o “Defying Gravity”).
Posar en escena el musical “Somnis de Fama” és el seu projecte de final d’etapa, i han estat treballant en ell durant aquest curs. La tasca dels alumnes no és només com a actors, cantants o ballarins; és important assenyalar que ells mateixos han dissenyat i s’encarreguen de l’escenografia, les llums, el vestuari… Un gran espectacle, on el públic tindrà la sort de veure en acció a més de 50 persones, actuant, cantant, ballant i tocant instruments.



No hay comentarios: