Estrena mundial del ballet Ariel

29 de Gener de 2011. Un dels actes més esperats de les festes Decennals de la Candela ha estat sens dubte l'estrena mundial del Ballet Ariel del compositor Robert Gerhard, amb escenografia de Joan Miró i argument i text de Vicenç Foix. Aquest ballet basat en La Tempesta de W. Shakespeare mai es va poguer estrenar a conseqüència de l'esclat de la guerra civil.
Els alumnes de l'itinerari teatral de l'institut han participat com a coordinadors i en tasques de regidoria en el ballet . Es tracta d'una importantíssima producció en la qual han participat uns 280 nens i nenes de totes les escoles de Valls i Picamoixons i en la qual els nostres alumnes han ajudat en l'ordre i en el moviment escènic dels petits.
Carme Vidal va tenir la idea de realitzar un projecte pedagògic amb nens i nenes de les escoles de Valls, per donar l'oportunitat a un bon grapat d'escolars de viure la dansa d'una manera directa i participativa amb l'estrena d' aquest ballet. Aquest ballet ha comptat amb la direcció artística de Montserrat Colomer, les coreografies de Montserrat Colomer, Gisela Rodríguez i Carme Vidal, el vestuari i l'escenografia de Llorenç Corbella a partir dels esbossos dissenyats per Joan Miró, acompanyats per l'orquestra simfònica Camerata XXI dirigida per Tobias Gossmann.


Reportatge de la televisió digital TAC12

No hay comentarios: