Preparant l'actuació del Festival Guant

8 d'octubre de 2013. 

Els alumnes de primer de Batxillerat d'arts escèniques de l’institut Narcís Oller presentaran tres petits muntatges de teatre d'objectes en el marc del Festival Guant 2013. Han utilitzat diferents tècniques per escenificar aquestes petites històries, des del clàssic titella de guant passant pel teatre d'ombres fins a la performance amb objectes.
Aquests breus muntatges s’han plantejat per a espectadors diferents i les històries s’han adaptat segons la tipologia de públic a qui van dirigides. Així, utilitzant els titelles de guant es representa un conte dirigit a un públic infantil. En aquest conte també hi tenen un paper protagonista un parell de músics que acompanyen tot l’espectacle amb fragments de la coneguda música de la Flauta màgica de Mozart
El mite clàssic d’Orfeu i Euridice és el tema escollit per al públic adult i la tècnica emprada és la del teatre d’ombres.
Per completar la tríade una simpàtica pallassa animarà al públic a l’entrada del teatre manipulant una sèrie de  globus que s’aniran transformant en diferents objectes en una performance en la qual els espectadors tindran un paper protagonista.
Tots els titelles que apareixen en aquests petits muntatges han estat dissenyats i realitzats pels alumnes de la matèria de Volum de primer de batxillerat artístic.
Aquesta  és una  més de les iniciatives que impulsen conjuntament l’Institut Narcís Oller i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Valls. El foment del teatre en totes les seves expressions  és , i ho ha estat històricament, un dels eixos bàsics del projecte educatiu del Narcís Oller.

El titellaire Eudald Ferré ha impartit una masterclass per tal d’aconsellar i ajudar als alumnes de primer de batxillerat que actuaran en aquest festival.




No hay comentarios: