LABORATORI AMB EL CAER

L’Institut Narcís Oller participarà en el projecte didàctic “Laboratori del CAER” impulsat pel Centre d’Arts Escèniques de Reus. Els alumnes de primer de Batxillerat d’Arts Escèniques (ArEs), participaran en aquesta proposta que té com a objectiu treballar de forma paral·lela amb una companyia professional el procés creatiu d'una obra de teatre.  El seguiment del procés de muntatge de l’espectacle es farà mitjançant la implicació de l'alumnat en totes les seves fases, des de la interpretació fins als aspectes més tècnics com l'escenografia o la producció.



L’obra escollida per treballar amb els alumnes d’ArEs és “L’Espera” de Remo Binosi, que s’estrenarà el proper 5 de novembre al Teatre Bartrina de Reus. És tracta d’una producció del CAER, el Teatre Lliure i Bito Produccions; dirigida per Juan Carlos Martel i interpretada per Marta Marco, Isabel Roccatti i Clara Segura. 

En l’aspecte pràctic, el projecte té dues vessants. D’una banda, els alumnes d’ArEs de l’Institut Narcís Oller seguiran la producció i el desenvolupament del projecte de “L’Espera” amb la presència dels professionals tècnics i de les actrius. També és previst que puguin fer una visita tècnica al teatre, conèixer el muntatge de l’escenografia i veure algun assaig. El punt final serà l’assistència a l’estrena de l’obra.

Però, al mateix temps, els alumnes hauran de preparar la seva pròpia proposta teatral, treballant-la de forma paral·lela. El repte a què s’hauran d’enfrontar significarà seguir i anar construint de manera completa tot el procés creatiu de la seva pròpia obra de teatre. Orientats pels professionals del CAER, els alumnes treballaran diferents aspectes que van des de la direcció fins a la interpretació, passant pel vestuari, la música, la il·luminació, la coreografia, l'escenografia i la comunicació.


Pels alumnes es tracta d’una magnífica oportunitat d’analitzar el fenomen teatral des de dins i descobrir noves vies de futur.

No hay comentarios: