Èxit dels alumnes d'Arts escèniques en el festival Guant



Reportatge emés en el programa Noticies (11/11/2013) del canal TAC12

8 de novembre de 2013. Alumnes de Batxillerat d'arts escèniques de l’institut Narcís Oller han representat  tres  muntatges de teatre d'objectes en el marc del Festival Guant 2013. Han utilitzat diferents tècniques per escenificar aquestes petites històries, des del  titella de guant passant pel teatre d'ombres fins a la performance amb objectes.
Així, utilitzant els titelles de guant han interpretat La gallina cantant, un conte dirigit a un públic infantil. En aquest conte també hi  han tingut un paper protagonista els músics que acompanyen tot l’espectacle amb fragments de la coneguda música de la Flauta màgica de Mozart: els professors Pep Benlloch a la flauta travessera i Andreu Dexeus al piano. Aquest  primer muntatge es va representar el dia 8 de novembre  com a teloners de l’espectacle Poufff , a càrrec de la companyia holandesa Lichtbende.



El mite clàssic d’Orfeu i Eurídice és el tema escollit per al públic adult i la tècnica emprada és la del teatre d’ombres. Per completar la tríada, una simpàtica pallassa  ha animat el públic a l’entrada del teatre manipulant una sèrie de  globus que s’han anat transformant en diferents objectes en una performance en la qual els espectadors han tingut un paper protagonista. Aquests dos muntatges es van poder veure al Teatre Principal el dissabte 9 de novembre, abans i després de  la representació de Circo submarino de la companyia Onírica mecánica.
El resultat artístic meresqué l’aplaudiment dels espectadors i la felicitació dels professionals , els quals van destacar l’alt nivell i la il·lusió dels joves teloners , alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques de l’Institut Narcís Oller.

No hay comentarios: