Creació d'un personatge: el pallasso


17 de maig de 2013.  Els alumnes de primer de batxillerat d’arts escèniques de l’institut Narcís Oller, presenten als Arcs de Ca Magrané el seu treball d’interpretació que han preparat durant una part de les classes del tercer trimestre.
Es tracta de deu esquetxs al voltant del personatge del pallasso que, de forma individual o en petit grup han creat els propis alumnes. Per tal de millorar la preparació d'aquest espectacle hem comptat amb l'inestimable assessorament de la companyia Passabarret de Valls
Com a professor d’arts escèniques trobo molt interessant aquest tipus d’exercici per múltiples raons, per exemple: perquè d’alguna forma s’incorpora el circ en el currículum de la matèria, perquè molts alumnes descobreixen que a part del teatre també existeixen altres disciplines en el món de les arts escèniques; però sens dubte des del punt de vista de la interpretació, perquè amb aquest exercici s’exploren un grapat d’aspectes del que anomenem la creació del personatge d’una manera molt gràfica.  El pallasso és un caràcter que permet un cert distanciament entre l’actor i el personatge, cosa que afavoreix la presa de consciència per part de l’actor i l’actriu del fet actoral i en definitiva de l’actuació, que considero molt important en aquesta etapa formativa. Així mateix el coneixement dels principals codis i registres d’aquest personatge estableixen amb més facilitat la complicitat entre l’actor i el públic la qual cosa sempre és una avantatge a l’hora de pujar a l’escenari.

No hay comentarios: